Mijn naam is Marja Bijlhouwer en vanaf 2003 ben ik cursussen gaan volgen in Reeuwijk bij Margriet Castrikum.
Zij geeft Reiki cursussen volgens het tera-mai systeem. Omdat ik gehoord had dat Reiki tera-mai sterker is dan gewoon Reiki ben ik bij Margriet terecht gekomen.
Na de cursus Reiki I gaf ik regelmatig mezelf en anderen Reiki en dat beviel zo goed, dat ik eind 2003 mijn Reiki II certificaat had.

In 2004 ben ik de cursus Reading and Healing gaan doen, die twee jaar duurde.
In die twee jaar leerde ik een hoop over mijzelf en van anderen. Healing is één van de vormen van genezen die ik daar heb mogen leren. Het wijkt af van bijvoorbeeld Reiki maar het doel is; om onze verbinding te herstellen met ons zelf en met elkaar. Reading staat voor het "lezen"van iemands energie en er kunnen dingen uitkomen die belangrijk zijn om uit te spreken en te bespreken, wat op zich al een helende werking heeft.
Het mooie van healing is dat als je een ander aan het healen bent, jijzelf ook healing mag ontvangen.
Wat je tijdens deze cursussen ook leert is dat dingen om een bepaalde reden op je pad komen en dat je jezelf moet laten leiden.
Dat werd mij heel duidelijk in 2006 toen ik mijn baan verloor.
Mijn baan was heel belangrijk in mijn leven ik heb er dertien jaar lang met heel veel plezier gewerkt.
Vanaf dat moment gebeurden er dingen in mijn leven waarvan ik dacht: ‘Dit is wonderbaarlijk!’
Ik heb mij laten leiden en voelde dat wat er op mij af kwam, goed was.

In 2006 ben ik begonnen met Seichem I en II. In 2007 ben ik voor Reiki en Seichem master gaan leren en eind 2007 mocht ik mijzelf master noemen. Ik ging door met het behandelen van mensen en ben vanaf 2008 tevens gestart met het geven van de cursussen Reiki en Seichem Tera-Mai™ Deze ™ staat voor Trade Mark.

In 2008 heb ik de cursus tarot gedaan en de cursus automatisch schrift en mag ik boodschappen voor anderen, veelal in dichtvorm, schrijven.
In 2009 heb ik de cursus Quantum Touch gedaan en in 2010 ben ik naar Engeland geweest om daar de cursus Medium Healing te volgen.
Ik kwam daar ook in aanraking met Trance Healing, een cursus die ik toen in Nederland heb gedaan.